Što je to lambic i po čemu je poseban? Preko 300 godina, pivovara Timmermans iz Belgije njeguje tradiciju izrade pravog lambic piva. Podrijetlo nastanka ovog veličanstvenog napitka leži u posebnom ozračju mikroklime koja vlada u dolini rijeke Senne. Naime, ovo pivo se proizvodi isključivo u radijusu od 15 km od Bruxellesa, na području koje se zove Pajottenland.
Lambic je pšenično pivo čija čarolija izrade se krije u mikrobima- divljim kvascima koji žive samo u zraku oko doline rijeke Senne, te ulaze u mlado nehmeljivo pivo i uzrokuju spontanu fermentaciju. Takvo pivo dozrijeva u bačvama od jedne do pet godina. U bačve se često dodaje i voće poput jagode, trešnje ili maline. Tako aromatizirano pivo je idealno za ženski dio populacije jer je slatko, voćno, lagano i osvježavajuće.
Na svijetu postoji samo šest pivovara koje njeguju ovu tradiciju proizvodnje piva.